Campionatul Județean Arad: Încă 16 zile de joc, după care urmează analiza de peste iarnă…

Mai sunt 16 zile până când sezonul fotbalistic de toamnă se va încheia în cele trei eșaloane județene de Seniori, la Juniori și Copii. La 30 noiembrie este programată ultima etapă în Ligile a V-a și a VI-a, precum și restanța Felnac – Pâncota, din Liga a IV-a. Tot în ultima săptămână a lunii noiembrie, dar miercuri, 27 noiembrie, se joacă ultima etapă programată pentru acest an la Juniori A1 (etapa a XV-a).

**** La cum stăm acum, finalul de sezon este interesant în Liga a IV-a, unde Frontiera Curtici și Victoria Zăbrani împart poziția de frunte, ambele echipe având același număr de puncte, dar „vameșii” fiind avantajați de golaverajul mai bun. Urmează un grup de șase echipe (Păulișana Păuliș, Unirea Sântana, C.S. Ineu, Șoimii Șimand, Victoria Felnac și C.S. Glogovăț 2013) care vor duce greul luptei pentru accederea în Play-Off, respectiv pentru menținerea în zona Play-Stay. În urma acestora, C.S. Beliu (nou-promovată), A.C.S. Socodor (locul 5 în ediția trecută), Podgoria Pâncota și F.C. UTA Arad II sunt, pentru moment, pe pozițiile grupei Play-Out, din care se vor alege cele două echipe ce vor lua drumul celui de-al doilea eșalon județean. Asta, dacă vom avea echipă care să retrogradeze, pentru că nu (prea) sunt semnale pozitive că din Liga a V-a sunt echipe care ard de nerăbdare să cheltuiască un purcoi de bani pentru a avea dreptul să joace în „elită”! Dar despre acest subiect mai este vreme să vorbesc.

**** Eșalonul al doilea al județului – Liga a V-a – ne oferă clasamente din care reiese că lupta pentru un loc în primul eșalon al Aradului este destul de aprigă. Cel puțin, pentru moment, în Seria A, echipele Semlecana Semlac, A.C.S. Viitorul Arad, Șoimii Lipova II, Mureșul Zădăreni, Academia Brosovszky Arad și Olimpia Bujac Arad dovedesc multă „hărnicie”, când vine vorba de acumulat puncte și… marcat goluri! Personal, mi-ar plăcea să o văd pe A.C.S. Viitorul Arad promovată în „elită”, mai ales că acolo sunt atât bani, cât și o infrastructură bine pusă la punct pentru a evolua în primul eșalon al județului. Mă aștept, însă, ca și arădenii de la Academia Brosovszky să iasă mult mai bine și mai cu tupeu în față, în lupta pentru promovare.

**** În Seria B din eșalonul al doilea, Viitorul Șepreuș a luat-o bine de tot înainte, având 7 puncte avans față de ocupantele locurilor 2 și 3, Avântul Târnova și Frontiera Pilu (ambele fiind la egalitate de puncte). Urmează Olimpia Bocsig, F.C. Sântana 2016, Victoria Seleuș și Crișul-Alb Buteni, care pot, de asemenea, prin prisma valorii loturilor de care dispun și a ambiției ce le caracterizează să mențină suspansul în această serie. Dar hai să recunoaștem că cele 7 puncte avans ale liderei sunt, totuși, prea multe pentru ca echipele de la locul 2 în jos să mai poată spera ceva.

**** Seria A din Liga a VI-a ne oferă un clasament destul de strâns, cu Gloria L.T. Cermei II lider, urmată de Progresul Pecica II, Voința Zărand, Păulișana Păuliș și C.S. Real Horia. Iar cum de aici promovează echipele clasate pe locurile 1-3, este de așteptat ca lupta pentru accederea în al doilea eșalon județean să fie una palpitantă. Nu este exclus să apară și alte echipe, în afara celor enumerate aici, și mă refer la Sporting Șagu, Victoria Zăbrani II și F.C. Banatul Arad, echipe care, în cazul în care nu pot avea șanse teoretice la promovare, pot „arbitra” lupta din fruntea seriei.

**** Seria B din Liga a VI-a ne oferă un podium detașat de restul plutonului. Pe primul loc este Crișul Chișineu-Criș II, la egalitate de puncte cu Viitorul Caporal Alexa, iar pe ultima treaptă a podiumului o găsim pe A.S. Vârfurile, care a pus 5 puncte distanță față de ocupantele locurilor 4 și 5 (ambele fiind la egalitate de puncte): Speranța Chier și Progresul Dieci.

**** Juniorii A1 (Under 19) au bifat, miercuri, 13 noiembrie 2019, meciurile etapei a XIII-a (a patra din returul sezonului regular), iar în Seria A pe locul 1 o găsim pe F.C. UTA Arad, urmată de Șoimii Lipova, C.S. Athletico Vinga și Victoria Zăbrani. În Seria B, pe locul 1 se află Podgoria Pâncota (care a câștigat toate cele 13 meciuri jucate până acum!), având golaveraj +100, urmată de rivala C.S. Ineu, aceste două echipe punând o distanță mare de restul plutonului: Unirea Sântana este pe locul 3, la 8 puncte de Ineu, iar Frontiera Curtici este pe locul 4, la… 13 puncte de Ineu!

Cum spuneam încă din titlu, mai puțin și urmează concluziile sezonului de toamnă 2019/2020, când se fac și primele planuri pentru sezonul de primăvară. Succes tuturor în aceste etape rămase de jucat în această toamnă deosebit de caldă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *