Suedia – Liga 1: Și, totuși… Djurgarden

Având avansul de trei puncte înaintea ultimei etape, Djurgarden a mers la Norrkoping cu gândul de a obține, în cel mai rău caz, un rezultat de egalitate. Însă nimeni din conducerea clubului nu credea că întâlnirea cu fosta adversară a celor de la UTA, din Cupa UEFA (în 1972) avea să fie dificilă, gazdele jucând cu ambiție, chiar dacă nu mai avea nimic de câștigat (sau de pierdut). În minutul 14 era, deja, 2-0 pentru gazde, pauza găsind echipa din Stockholm cu urechea la radio, pentru a afla ce se petrece pe stadioanele unde F.F. Malmö și I.F. Hammarby își jucau și ele șansele la titlul de „campion național”.

Iar la Orebro, unde juca Malmö, la pauză oaspeții conduceau cu 2-0, iar la Stockholm, Hammarby, gazda, avea 1-0 cu B.K. Hacken. În acel moment, Malmö era campioană, la golaveraj, toate cele trei candidate având, după 45 de minute, 65 de puncte. După pauză, Malmö a continuat să „toarne” goluri gazdelor de la Orebro, aceștia oprindu-se abia la scorul de 5-0 (golaveraj: 56-16, +40), Hammarby, la fel, a câștigat cu 4-1 meciul de acasă cu Hacken (golaveraj: 75-38; +37).

La Norrkopping, cei de la Djurgarden reduc din scor, în minutul 50, prin golul marcat de Karlstrom, pentru ca după alte 15 minute să se facă 2-2, autorul golului fiind Buya Turay. Din acest moment, Djurgarden a jucat exclusiv pentru păstrarea rezultatului de egalitate, în condițiile în care gazdele jucau în continuare cu ambiție. În minutul 73, „găzdarul” Thorarrinson vede al doilea cartonaș galben și-și lasă echipa în inferioritate numerică, de aici și până la final oaspeții putând respira ușurați, deoarece cei de la Norrkoping nu au mai încercat decât arareori să ajungă la poarta lor.

Se termină, până la urmă, 2-2, iar Djurgarden obține un nou titlu de „campion național”, cu 66 de puncte (golaveraj: 53-19; +34), fiind urmată, în clasamentul final de F.F. Malmö și I.F. Hammarby, ambele cu câte 65 de puncte. Pe locul 4 s-a clasat A.I.K. Stockholm, campioana „en-titre”, cu 62 de puncte, aceasta retrogradându-i pe cei de la G.I.F. Sundsvall, după 2-1 în ultima etapă.

Au retrogradat direct: G.I.F. Sundsvall și A.F.C. Eskilstuna (0-1 la Falkerberg, în ultima etapă), iar la barajul pentru menținerea în primul eșalon va merge F.F. Kalmar (0-3 la Sirius, în ultima etapă), adversară fiindu-i Brage (locul 3 în clasamentul final al ligii secunde, cu 54 de puncte).

Din eșalonul al doilea (Superettan) au promovat direct echipele Mjallby și Varbers, iar așa cum anticipam, meciul lor direct din ultima etapă s-a terminat la egalitate (scor 1-1), rezultat care a avantajat ambele echipe, care au terminat pe locurile 1 (Mjallby, cu 57 de puncte) și 2 (Varbergs, cu 55 puncte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *