Suedia – Liga a II-a: Cinci echipe pentru două locuri care duc în primul eșalon

Meciurile de luni seara (Orgryte – Dalkurd 0-0 și Mjallby – Syrianska 2-0) au încheiat etapa a XXIX-a, iar rezultatul celei de a doua partide au făcut-o pe Mjallby promovată direct în primul eșalon suedez.

Mjallby, actualul lider are 56 de puncte (golaveraj: 43-30), depășind-o pe Varbergs, locul 2, cu 54 de puncte (golaveraj: 48-26). Pe locul 3 este Jonkopings – cu 51 de puncte (golaveraj: 50-29), iar pe locul 4 este Brage – tot cu 51 de puncte (golaveraj: 52-32). De „doi bani speranță” mai are și Degerfors – cu 48 de puncte (golaveraj: 43-33), dar meciurile din ultima etapă nu-i dau nici o șansă de a mai ocupa „pe ultima sută” locul 3, care duce la barajul cu echipa de pe locul 14 din primul eșalon.

Așadar, la 3 noiembrie (de la ora 16) se joacă meciurile ultimei etape, iar jocurile Varbergs – Mjallby (în special), Jonkopings – Brommapojkarna, Brage – Vasteras și, mai puțin, Dalkurd – Degerfors sunt întâlniri cu implicații majore în partea superioară a clasamentului.

Nu la fel de lipsită de interes este și lupta pentru evitarea retrogradării directe, în condițiile în care locurile 15 și 16 merg în al treilea eșalon, iar locurile 13 și 14 joacă baraj pentru menținerea în eșalonul al doilea. Iar ultima etapă vor pune față în față echipele: Syrianska (locul 16, 25 puncte)– Halmstad și Osters (locul 15, 26 puncte) – Frej (locul 13, 29 puncte), meciuri cu implicații majore în stabilirea echipelor care pot retrograda direct sau mai au șansă de menținere, la baraj. Ca să nu mai amintesc de meciul Jonkopings – Brommapojkarna (locul 14, 27 puncte), dar este greu de crezut că gazdele vor pierde acest meci (foarte important și pentru ei), așa că Bromma are toate șansele să retrogradeze direct în al treilea eșalon suedez (poate chiar de pe ultimul loc, dacă Syrianska obține cele trei puncte cu Halmstad).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *