Scoția – Campionatul echipelor de la locul 3 în jos!

Mâine, 30 octombrie 2019, cu începere de la ora 21:45 (ora României) se joacă ultima etapă din primul tur al sezonului 2019/2020 în prima ligă scoțiană, iar după zece etape situația în clasament ne arată o dispută între rivalele din Glasgow – Celtic și Rangers – ambele cu câte 25 de puncte, avantajați fiind „alb-verzii, catolici”, care au golaveraj mai bun: 32-7 față de 29-7 al „albaștrilor, protestanți”.

Interesul pentru campionat începe de la locul 3 în jos, unde celelalte zece echipe participante la competiție se înșiră pe distanța a doar 10 puncte: Kilmarnock (locul 3) are 17 puncte, iar St. Johnstone, „lanterna roșie”, a adunat 7 puncte. Între acestea, grupul celorlalte opt echipe (Motherwell – 16 puncte, Aberdeen – 15 puncte, Ross County – 13 puncte, Livingston – 12 puncte, Hamilton – 9 puncte, Hearts – 8 puncte, St. Mirren – 8 puncte și Hibernian – 8 puncte, prezentate în ordinea locurilor ocupate în acest moment) dau o luptă asiduă pentru accederea în grupul care va juca în Play-Off, unde au mai rămas disponibile doar patru locuri, după ce fruntașele mai-sus amintite le-au acaparat pe primele două. Iar aici le întâlnim pe Aberdeen (locul 5, cu 15 puncte; golaveraj: 13-14) și Hearts (locul 9, cu 8 puncte; golaveraj: 10-14), echipe care, în trecut, erau obișnuite ale locurilor de frunte. Surprinde plăcut ascensiunea echipelor Kilmarnock și Motherwell, situate în imediata apropiere a primelor două echipe, dar neplăcută este poziția celor de la Hearts, de la care se așteaptă – de prea mult timp, deja! – ascensiunea spre culmile clasamentului.

În ultima etapă a turului (a XI-a) se joacă meciurile: Celtic – St. Mirren, Hamilton – Aberdeen, Motherwell – Kilmarnock, Hibernian – Livingston, Ross County – Rangers și St. Johnstone – Hearts, toate meciurile fiind interesante, rezultatele care se vor înregistra având, mai mult ca sigur, darul de a „mișca” clasamentul.

Din punctul meu de vedere, este obositor să o tot văd pe Celtic acolo, în frunte, sau pe Rangers talonând-o îndeaproape (e drept că după anii de surghiun în eșaloanele inferioare, „albaștrii” stau bine), dar trebuie să recunosc că, deși spectaculos, pe alocuri, campionatul Scoției este unul destul de modest. Dar în comparație cu al nostru, să fim serioși! Nici nu există termen de comparație, pentru că „gluma proastă” care reprezintă Liga 1 din România nu se compară nici cu primul eșalon din Burkina Faso. Asta, ca să nu fiu (prea) rău!

Așadar, ochii pe prima ligă scoțiană, pentru că la pariuri, aici este o pâine bună de mâncat! Baftă și inspirație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *