Liga a IV-a Arad: Surprizele etapei a X-a relansează lupta pentru Play-Off!

Etapa a X-a a Ligii a IV-a a consemnat două mari surprize, care nu fac altceva decât să relanseze lupta pentru accederea în Turneul Play-Off, la care, în acest moment, sunt conectate nu mai puțin de… cinci echipe.

La Ineu, echipa locală, C.S., nu a putut învinge Păulișana Păuliș, jucătorii antrenați de Dinu Maghici obținând o victorie surprinzătoare (scor: 3-1), la capătul unui meci aprig disputat, în care ambele echipe au căutat să-și apropie cele trei puncte puse în joc. Golurile marcate de M. Bud (12), D. Calancea (54) și D. Ambruș (88) au făcut ca balanța victoriei să se încline spre formația din Podgorie, gazdele replicând doar prin golul lui Fl. Teședan (49).

A doua surpriză a etapei s-a consemnat la Sântana, unde Victoria Zăbrani a câștigat la limită (scor: 1-0), în fața Unirii din localitate, prin reușita lui C. Cornea (30). A fost un meci încins, oaspeții având șase jucători avertizați cu cartonaș galben (cei din Sântana l-au avut doar pe D. Bodea avertizat).

Cele două rezultate, coroborate cu scorurile din meciurile Glogovăț – Felnac (1-0) și Socodor – Șimand (2-3), ne oferă, în acest moment, un clasament în care doar primele două echipe (locul 1. Curtici – 27 puncte și locul 2. Zăbrani – 25 puncte) sunt sigure de accederea în Turneul Play-Off, pentru ocuparea celorlalte două locuri disponibile fiind implicate alte cinci echipe: locul 3. Sântana – 19 puncte (golaveraj: 25-11); locul 4. Ineu – 18 puncte (22-16); locul 5. Glogovăț – 16 puncte (15-16); locul 6. Păuliș – 15 puncte (18-19); locul 7. Șimand – 15 puncte (26-28).

Cum în ultima etapă a turului, care va avea loc sâmbătă, 26 octombrie 2019 se întâlnesc Zăbrani – Ineu, Păuliș – Glogovăț, Curtici – Sântana și Șimand – UTA II, este de la sine înțeles că finalul primei părți a ediției 2019/2020 ne va oferi un clasament strâns, de la locurile 3 în jos. Este greu de crezut că Zăbrani și Curtici vor face pași greșiți în meciurile pe care le joacă pe teren propriu, iar dacă gazdele vor obține cele trei puncte, atunci mai mult ca sigur că atât Ineu, cât și Sântana au motive să fie îngrijorate pentru accederea în Turneul Play-Off. Mai rămâne de văzut care va fi deznodământul meciului de la Păuliș, despre care am scris zilele trecute că este un adevărat derby pentru Play-Stay. Dar la cum arată clasamentul acum, acest meci este un adevărat „derby pentru accederea în Play-Off”. E drept, mai este de jucat un retur întreg, dar rezultatul acestui meci (coroborat și cu cele de la Curtici și Zăbrani), ne pot da o imagine despre cum se va desfășura returul.

Cât privește meciul Șimand – UTA II, cum arădenii au luat-o iarăși „pe coajă” (0-9 de la Curtici, chiar pe teren propriu), nu-mi fac griji că cele trei puncte nu vor merge în contul celor de la Șoimii. Dar asta înseamnă că una dintre echipele derby-ului de la Păuliș are toate motivele să se teamă pentru locul pe care-l ocupă acum, iar în cazul unui rezultat de egalitate (coroborat cu victoria șimăndanilor), ambele echipe, Păuliș și Glogovăț, vor cădea o poziție în clasament, Șimandul având șansa (teoretică) să urce chiar pe locul 4. Dar să nu anticipez, ci să așteptăm ultima etapă a turului, pentru a vedea de pe ce poziții vor aborda echipele partea a doua a ediției.

În partea inferioară a clasamentului, în schimb, diferența de cinci puncte între Șimand (15 puncte), pe de o parte, respectiv Beliu, Felnac și Pâncota (toate cu câte 10 puncte), pe de altă parte, ne arată că și aici vom avea o luptă aspră, dar de data aceasta pentru accederea în Turneul Play-Stay, cel care asigură, cu certitudine, încă o prezență în eșalonul „de elită” al județului Arad. Iar pentru locul 8 se bat, în acest moment, nu mai puțin de patru echipe, pentru că și Socodor (cu 9 puncte) are pretenție la partea sa de speranțe. Iar sâmbăta viitoare, meciurile Beliu – Socodor și Felnac – Pâncota sunt adevărate derby-uri pentru accederea în Turneul Play-Stay.

Cât privește șansele echipei UTA II de a face „mare brânză” în această ediție de campionat, cu acest doar 1 punct obținut după 10 etape (dar având un golaveraj „de speriat”: 14-55), șansele ca arădenii să scape de „lanterna roșie” par, în acest moment, de domeniul S.F.-ului!

Oricum, așa cum am spus, cele doar 12 echipe participante ne oferă o ediție destul de echilibrată, în care surprizele nu întârzie să apară, acestea oferind nu numai creșterea interesului pentru competiție, dar și o desfășurare „cu sufletul la gură” a ediției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *