S-au ales, deja, echipele din Play-Off?

      Niciun comentariu la S-au ales, deja, echipele din Play-Off?

După prima treime a ediției 2019/2020 în Campionatul Județean Liga a IV-a Arad, primele patru echipe par că s-au desprins în viitoarele participante la Turneul Play-Off, care va da viitoarea campioană.

Rezultatele etapei a IX-a: Victoria Zăbrani – F.C. UTA Arad 9-0, Podgoria Pâncota – A.C.S. Socodor 4-3, C.S. Beliu – C.S. Glogovăț 3-2, Păulișana Păuliș – Unirea Sântana 0-4, Victoria Felnac – C.S. Ineu 1-3 și Frontiera Curtici – Șoimii Șimand 5-1. În cele 6 meciuri s-au înregistrat 4 victorii ale gazdelor (golaveraj: 21-6) și 2 victorii ale oaspeților (golaveraj: 1-7), marcându-se, în total, 35 de goluri, cu o medie de peste 5 goluri/meci.

Pe locul 1 este FRONTIERA CURTICI, care, după 9 etape are 25 puncte (din 8 victorii și o înfrângere; golaveraj: 27-5), pe locul 2 se află VICTORIA ZĂBRANI, cu 22 puncte (din 7 victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere; golaveraj: 28-4, după cum se vede, mai bun decât liderul cu două goluri!), pe locul 3 staționează UNIREA SÂNTANA, care a obținut, după nouă etape 19 puncte (din 6 victorii, un rezultat de egalitate și 2 înfrângeri; golaveraj: 25-10), iar pe locul 4 este C.S. INEU, care a adunat 18 puncte (din 6 victorii și 3 înfrângeri; golaveraj: 21-13).

La o distanță de cinci puncte, pe locul 5, se află C.S. GLOGOVĂȚ 2013, cu 13 puncte (din 4 victorii, un meci egal și 4 înfrângeri; golaveraj: 14-16). După echipa din localitatea de la marginea Aradului urmează, ambele cu câte 12 puncte (departajate de numărul de goluri marcate, ambele având același diferență de golaveraj: -3!): pe locul 6 este ȘOIMII ȘIMAND (4-0-5 23-26), iar pe locul 7 o găsim pe PĂULIȘANA PĂULIȘ (3-3-3 15-18).

Pe locurile 8 și 9, tot la egalitate de puncte (10), dar departajate de golaveraj, sunt echipele C.S. BELIU (3-1-5 21-23) și VICTORIA FELNAC (3-1-5 16-20), pentru ca pe ultimele trei locuri ale clasamentului să le găsim pe: locul 10A.C.S. SOCODOR, cu 9 puncte (3-0-6 15-21), locul 11PODGORIA PÂNCOTA, cu 7 puncte (2-1-6 16-33) și pe locul 12 staționează de câteva etape bune, F.C. UTA ARAD II, care a reușit să spargă gheața, obținând primul punct, în restanța de miercurea trecută (3-3 cu Păulișana Păuliș, pe „I.C.R.T.I.-ul arădean), tinerii fotbaliști din Arad având un golaveraj de neinvidiat: 14-46 (linie de clasament: 9 0-1-8)!

Așadar, avem grupul primelor patru, care este format tocmai din formațiile de la care se și aștepta să fie în prim-planul ediției, deși, personal, m-am îndoit că jucătorii din Ineu ar putea să atingă zona de Play-Off, eu văzându-i mai degrabă în zona Play-Stay (locurile 5-8), zona aia fără-de-grijă pentru locul din „elită”! Mă așteptam ca echipa din Păuliș să dea o replică mai bună sau chiar cei de la Pâncota să fie în luptă pentru unul dintre locurile 1-4, dar iată că ineuanii și-au pus în cap să joace pentru titlul de campion al județului. Și până acum, le-a reușit destul de bine!

Pentru „zona fără-de-probleme”, echipa din Vladimirescu este, pentru moment, bine stabilizată, dar urmează alte două meciuri grele, până la finalul turului (cu Felnac, pe teren propriu, apoi o deplasare la Păuliș, într-un adevărat derby pentru „Play-Stay”). Șoimii Șimand, strașnic „scuturată” ieri (1-5 la Curtici), va juca sâmbătă al doilea meci consecutiv în deplasare (la Socodor), apoi va încheia turul pe teren propriu cu „junii” de la UTA II, într-un meci în care șimăndanii vor încerca să-și corecteze… golaverajul! Păulișana Păuliș, după 0-4 sâmbătă (chiar pe teren propriu) cu Unirea Sântana, va merge să obțină… ceva, la Ineu, dar mă îndoiesc să vină măcar cu un punct de-acolo, pentru ca finalul turului să programeze echipa lui Dinu Maghici pe teren propriu, cu C.S. Glogovăț 2013, în deja-amintitul „derby pentru Play-Stay”.

Ultimele cinci locuri ale ierarhiei „fierb” – pentru moment la „foc mic” -, dar sunt sigur că nici Beliu, nici Felnac, nici Socodor și nici Pâncota nu agrează ideea de a fi prinși în „hora Play-Out”, care duce în al doilea eșalon județean (dacă va retrograda, totuși, vreo echipă!). Și după cum a decis Programul, în ultimele două etape avem meciurile: Pâncota – Beliu și Glogovăț – Felnac (în etapa a X-a), respectiv Beliu – Socodor și Felnac – Pâncota (în etapa a XI-a), toate acestea fiind meciuri de „1, X sau 2”, care pot fi decisive pentru finalul de tur și pentru starea de spirit al echipelor implicate în Turneele Play-Stay și Play-Out.

Deși nu am fost de acord cu numărul mic de echipe în Liga a IV-a, se observă un real echilibru între competitoare, în special de la locul 5 în jos, dar nu este exclus ca și echipele de pe locurile 1-4 să simtă, încă, dorința de victorie a celor din pluton, oferind surprize din cele mai diferite.

Programul etapei a X-a (sâmbătă, 19 octombrie 2019): F.C: UTA Arad II – Frontiera Curtici, C.S. Ineu – Păulișana Păuliș și Podgoria Pâncota – C.S. Beliu (toate de la ora 11:00); Unirea Sântana – Victoria Zăbrani, C.S. Glogovăț 2013 – Victoria Felnac și A.C.S. Socodor – Șoimii Șimand (toate de la ora 15:00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *