Ungaria nu acceptă… jumătățile de măsură!

O situație inedită ne oferă primul eșalon al Campionatului din Ungaria (OTP-Bank Liga), care și-a jucat, deja, șapte din cele 33 de etape ale ediției 2019/2020. Mai exact, șapte etape… fără un meci, pentru că mai este de jucat restanța dintre F.T.C. și D.V.S.C! Apropo, vă las pe voi să „ghiciți” care sunt aceste echipe la care am folosit prescurtarea!

Așadar, s-au jucat 41 de meciuri, în care s-au înregistrat doar două rezultate de egalitate! Față de alte campionate care se apropie de numărul de etape din Ungaria (am luat ca marjă de studiu primele ligi europene în care s-au jucat între 4 și 8 etape), nici unde nu se înregistrează mai puțin de… 6 rezultate de egalitate!

Rezultatele celor două meciuri terminate fără învingător și fără învins au fost considerate, la vremea respectivă, chiar „surpriza etapei”. Mai întâi, în etapa a III-a: Ujpest – Paks 1-1, un rezultat cu adevărat surprinzător, pentru că Ujpest are în spate o istorie a fotbalului maghiar. Plus că, în acest moment, se situează pe locul 5 (cu 10 puncte), iar „atomicii” de la Paks stau pe locul 9 (cu 7 puncte). Al doilea rezultat de egalitate s-a înregistrat în etapa a V-a: Zalaegerszeg – Puskas Akademia 1-1. Gazdele, nou-promovate în primul eșalon, au trebuit să se mulțumească cu acest punct, în condițiile în care „academicienii” sunt, în acest moment, pe locul 4 (cu 13 puncte), față de locul 8 (cu 7 puncte) ocupat de acestea. În rest, în celelalte meciuri jucate până acum, au fost numai victorii ale gazdelor sau victorii ale oaspeților. Procentual vorbind, gazdele s-au impus în 49% din totalul meciurilor de până acum, în timp ce oaspeții se apropie vertiginos de acest procent, cu ale lor 46% de victorii din cele 41 de meciuri jucate până acum.

Spuneam că am comparat situația din Ungaria cu alte campionate în care s-au jucat între 4 și 8 etape. Hai să aruncăm o privire peste acestea, pentru a vedea care este situația meciurilor terminate la egalitate.

CIPRU. S-au jucat doar 4 etape (24 meciuri în total), dar deja 6 meciuri s-au terminat la egalitate.

GRECIA. În cele 5 etape scurse de la debutul ediției 2019/2020 (care se joacă cu un număr de 14 echipe, față de 16 în ediția trecută), s-au înregistrat 8 rezultate de egalitate (din 35 meciuri jucate).

ISRAEL. Și aici s-au jucat doar 5 etape, dar aici se înregistrează un adevărat record al meciurilor terminate fără învingător sau învins: 14 (din 35 de meciuri)! Dacă aruncăm o privire peste clasamentul primului eșalon de aici, vom vedea o eșalonare extrem de „strânsă” a echipelor, semn că există un oarecare echilibru între cele 14 competitoare din prima ligă.

PORTUGALIA. Aici s-au jucat 6 etape și deja avem 12 meciuri terminate la egalitate (din 54 jucate până acum).

TURCIA. Tot 6 etape s-au jucat și aici, iar în cele 54 de meciuri s-au înregistrat 12 rezultate de egalitate.

SCOȚIA. Cu același număr de etape ca în Ungaria, scoțienii au deja 11 meciuri terminate cu semnul X (din 42 jucate), pentru moment echilibrul fiind constanta în primul eșalon al „cimpoierilor”.

ȚARA GALILOR. Aici au trecut 8 etape de la debutul ediției, iar în cele 47 partide de până acum (mai este de jucat restanța dintre Cardiff Metropolitan și Cefn Druids) s-au înregistrat 12 rezultate de egalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *