Suedezii și norvegienii mențin aprinsă flacăra speranței!

Deși vremea este într-o accentuată răcire în această zonă geografică a planetei, din punct de vedere fotbalistic „Allsvenskan” (campionatul primului eșalon suedez) și „Eliteserien” (campionatul primului eșalon norvegian) mențin aprins focul speranței pentru titlul de „campion al ediției 2019”!

SUEDIA (etapa a XXVI-a). Nu mai puțin de patru echipe au nădejdea că pot fi „campioana ediției 2019”, cu patru etape rămase până la concluzia ediției: DJURGARDENS este lider, cu 59 de puncte, MALMO vine pe doi, cu 56 de puncte, iar podiumul este disputat de HAMMARBY și AIK STOCKHOLM, ambele cu câte 53 de puncte. Sub acestea, la patru puncte se află NORRKOPING (vechea cunoștință a… vechii U.T.A.!), care se află pe locul 5, cu 49 de puncte și care trage, cu „de doi bani speranță”, la titlu!

Matematic vorbind, B.K. HACKEN și I.F.K. GOTEBORG nu mai pot emite pretenții, pentru că au adunat doar 45 de puncte și este greu de crezut că în etapele rămase de jucat, echipele din frunte nu vor mai strânge puncte, chiar dacă cele două anterior-menționate câștigă totul pe linie!

Disputa rămâne, însă, aprinsă și la subsolul ierarhiei suedeze, acolo unde nu mai puțin de 7 (șapte) echipe se luptă să evite locurile care duc direct în eșalonul al doilea: HELSINGBORG – 24 puncte, KALMAR – 22 puncte, SIRIUS – 22 puncte, OSTERSUND – 21 puncte, SUNDSVALL – 19 puncte, FALKENBERG – 19 puncte și ESKILSTUNA – 15 puncte. În acest grup se regăsesc și cele trei nou-promovate (Helsingborg, Falkenberg și Eskilstuna), dovadă că noile venite nu au deloc o viață prea ușoară în primul eșalon suedez. Deși era de așteptat ca noile venite să se acomodeze ceva mai greu cu rigorile primului eșalon, surprinde poziția „lanternei roșii” pentru Eskilstuna, în condițiile în care aceasta este… finalista ultimei ediții a Cupei Suediei (pierdută, e drept, la scor: 0-4)!

NORVEGIA (etapa a XXIII-a). Față de vecinii de mai la Vest, norvegienii sunt în urmă cu trei etape, dar lupta pentru titlul de „campion național” este dusă tot de patru echipe. Pe locul 1 este MOLDE – cu 52 puncte, urmează surpriza ediției, BODO/GLIMT – cu 47 puncte, apoi ODDS – cu 44 de puncte, iar pe 4 vine multipla campioană: ROSENBORG – cu 40 de puncte. Am adăugat și echipa din Trondheim în lista candidatelor la titlu, deși distanța față de lider (12 puncte) este una, totuși, destul de greu de recuperat. Chiar dacă mai sunt de jucat șapte etape, adică 21 de puncte puse în joc, mă îndoiesc că Molde, obișnuită și ea cu titlul de campion național, va face pași greșiți care să o scoată din luptă.

Surprinde, în continuare, puterea de luptă a celor de la Bodo/Glimt, care se mențin tare pe poziție, deși trebuie să suporte asaltul celor de la Odds și Rosenborg, iar dacă va reuși să se mențină pe locul al II-lea, Bodo va fi, cu adevărat, marea revelație a ediției 2019!

La subsol, situația este asemănătoare cu cea din Suedia: avem tot șapte echipe (locurile 10-16) care tremură pentru locul în „Eliteserien”, deși nici HAUGESUND (locul 8) și VALERENGA (locul 9), ambele la egalitate de puncte (28), nu se simt prea bine. Așadar, le avem pe: LILLESTROM – cu 26 puncte, STABAEK – cu 25 puncte, STROMSGODSET – cu 22 puncte, TROMSO – cu 22 puncte, MJONDALEN – cu 21 puncte, RANHEIM  – cu 21 puncte și SARPSBORG – 20 puncte. Dacă nou-promovata VIKING STAVANGER stă destul de bine (locul 5, cu 36 de puncte), în plutonul din subsol o găsim pe cealaltă nou-venită a ediției 2019, MJONDALEN, care, în mod sigur, nu se simte în largul ei!

Cât privește etapele rămase din actuala ediție de campionat – atât în Suedia, cât și în Norvegia – din punctul de vedere al pariorilor, meciurile rămase de jucat sunt „o pâine bună de mâncat”, dacă inspirația este la cote înalte, mai ales că ultimele etape programează meciuri cu influență puternică la ambii poli ai clasamentului. Inspirație și baftă, tuturor jucătorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *