F.C. DUNDALK și recordul celor patru titluri din ultimii cinci ani!

Dacă ediția 2017 a fost pierdută în favoarea celor de la Cork City (care au avut 76 de puncte, față de cele 69 ale celor de la Dundalk, revanșa fiind luată un an mai târziu, în 2018, când Dundalk a avut 87 de puncte, față de cele 77 ale celor de la Cork City!), de data aceasta, F.C. DUNDALK nu mai are nici o grijă în privința titlului ediției 2019, pentru că are, deja, 15 puncte avans, cu patru etape înainte de „concluzia ediției”!

Parcursul de metronom al celor de la F.C. Dundalk (care au șase victorii consecutive) le aduce acestora al patrulea titlu în ultimii cinci ani, echipa fondată în 1903 cucerind al 14-lea titlu de „campion al Irlandei” (primul în 1933). F.C. Dundalk mai are în palmares și 11 Cupe ale Irlandei (primul în 1942), dar la 3 noiembrie urmează să joace finala cu Shamrock Rovers Dublin, pentru o posibilă a 12-a Cupă!

Pe locul 2 staționează Shamrock Rovers Dublin, cu 65 de puncte, iar cu avansul față de ocupanta locului 3, F.C. Derry City (care a adunat 51 de puncte), echipa din capitală poate aștepta liniștită finalul ediției 2019, pregătindu-se, astfel, să-și ia revanșa în finala Cupei.

A 4-a este Bohemians Dublin – cu 50 de puncte, iar pe 5 staționează St. Patrick Athletic – cu 48 de puncte. Urmează, la șapte puncte distanță, Sligo Rovers (41 puncte), apoi Waterford United (cu 34 puncte), iar pe 8 este, în mod surprinzător, vicecampioana ediției 2018, F.C. Cork City (fosta campioană din 2017), care și-a dezamăgit crunt fanii în această ediție, pentru că echipa încă tremură pentru locul din primul eșalon! Chiar dacă, pentru moment, ține o distanță de șapte puncte față de Finn Harps, nou-promovata adunând numai 24 puncte în cele 32 de etape jucate (față de cele 31 ale vicecampioanei)! „Lanternă roșie” este tot o nou-promovată, U.C. Dublin (18 puncte), echipă care nu mai poate emite nici măcar pretenția de a ajunge la barajul pentru menținerea în „Premier Division”.

A fost un campionat în care s-a marcat puțin, până în etapa a XXXII-a înscriindu-se doar 382 de goluri, cu o medie de 11,938 goluri/etapă sau 2,39 goluri/meci. Extremele ediției sunt F.C. Dundalk, cu ale sale 67 de goluri și U.C. Dublin care a găsit cu succes poarta adversă de numai 19 ori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *