„Vârfuri de clasament” echilibrate la „Onoare”

În SERIA A, după disputarea a cinci etape din ediția 2019/2020 avem o situație mai rar întâlnită în fruntea clasamentului: nu mai puțin de patru echipe au același număr de puncte (12), departajarea acestora fiind făcută pe baza golaverajului! Conduce SEMLECANA SEMLAC, cea care și-a refuzat promovarea la finalul ediției trecute (din motive obiective), care are un golaveraj foarte bun (29-8), fiind urmată de OLIMPIA BUJAC ARAD (golaveraj: 17-5), de nou-promovata ACADEMIA BROSOVSZKY ARAD (golaveraj: 16-5) și de surprinzătoarea ÎNFRĂȚIREA IRATOȘU (golaveraj: 16-7), echipă care de vreo două ediții tot cochetează cu ideea promovării în „elită”.

Acestea sunt urmate, în clasament, de C.S. ALUNIȘ, cu 10 puncte (golaveraj: 17-5) și de A.C.S. VIITORUL ARAD, și ea promovată (golaveraj: 27-8) și MUREȘUL ZĂDĂRENI (golaveraj: 20-10), ambele cu câte 9 puncte. Se anunță, așadar, o ediție în care primele locuri pot fi ocupate de oricare dintre aceste prime 7 echipe, iar la final de campionat va promova echipa care… va dori acest lucru, în condițiile în care va îndeplini draconicele criterii de licențiere pentru Liga a IV-a.

În SERIA B conduce PODGORIA ȘIRIA, cu 13 puncte (golaveraj: 16-6), aceasta fiind urmată de OLIMPIA BOCSIG (golaveraj: 18-18) și VIITORUL ȘEPREUȘ (golaveraj: 15-10), ambele cu câte 12 puncte, pe locul patru fiind AVÂNTUL TÂRNOVA, marea perdantă a ediției trecute, cu 10 puncte (golaveraj: 11-8).

În urma acestora sunt clasate FRONTIERA PILU (golaveraj: 31-14), CRIȘUL-ALB BUTENI (golaveraj: 13-13), ambele cu câte 9 puncte, iar pe locul 7 este CETATE DEZNA, cu 8 puncte (golaveraj: 12-15). În acest moment, este greu de dat un pronostic cu privire la echipa care are cele mai mari șanse la promovarea în „elită”, dar se pare că echipa din Șiria, continuatoarea vechii Șiriana, pare dispusă să facă acest pas, dacă, bineînțeles, va îndeplini criteriile de licențiere.

Este așteptată și replica outsider-elor, echipele clasate în a doua jumătate a clasamentului din cele două serii, acestea putând oricând să producă surprize care să mențină suspans-ul în această competiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *