Experienţa fotbalistică a unui arădean în Olanda

Zilele trecute am stat de vorbă cu un fost jucător din campionatul judeţean arădean, pentru a ne povesti câteva aspecte despre viaţa sa fotbalistică, din ultimii patru ani petrecuţi în Olanda. Îl cheama Ovidiu Voina, are 32 de ani şi a fost jucător de fotbal la Mureşana Mândruloc, Regal Horia, Voinţa Mailat, CS Glogovăţ ’99 sau Voinţa Sibiu. Joacă de 4 ani la Vv Schipluiden (foto stânga. Sursa foto), formaţie din Categoria A, Clasa a 3-a din Olanda, o ligă regională de amatori, un fel de campionat judeţean.
Deşi, în urmă cu vreo 3 ani a avut parte şi de câteva accidentări ce l-au ţinut departe de gazon, Voina a revenit în circuit, şi în sezonul trecut a marcat 10 goluri din postură de mijlocaş stânga. În ediţia aceasta are trei „boabe”, iar echipa lui se află pe primul loc în clasament, la patru puncte de urmăritoarea HVC 10 II (foto dreapta). E loc de promovare pentru echipa lui în acest an, ceea ce-l face să trăiască o primă performanţă la nivel de seniori, în Olanda.
Voina a şi antrenat în trecut o grupă de juniori a clubului şi a ieşit campion cu o echipă de copii de 12-13 ani, reuşind un an de excepţie în 2017, câştigând campionatul cu acei puşti, terminând sezonul neînvins (foto jos e poza de la final de campionat, primul din stânga sus e Voina. Sursa foto)! Din păcate, în ultima perioadă a lăsat-o mai moale cu antrenoratul, datorită timpulul limitat şi s-a concentrat pe cariera de fotbalist la echipa sa de club unde se descurcă de minune şi în sezonul acesta, însă probabilitatea de a reveni la antrenorat este mare, mai ales după acea performanţă de acu’ doi ani. Îi urăm succes pe mai departe şi să auzim de noi performanţe, atât la echipa de club cât şi la echipa la care va antrena.. Şi poate, pe viitor îl vom vedea şi pe la televizor, într-o primă fază luptându-se prin Cupa Olandei cu Ajax sau PSV! Cine ştie… 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *